blog

Inspiratie

tips & tricks


Hoe gebruik je exotisch fruit bij je Kerstdiner?
/ Categorieen: Inspiratie, Koken & eten

Hoe gebruik je exotisch fruit bij je Kerstdiner?

Voor, tijdens of na het Kerstdiner: onze exotische fruitsoorten kunnen altijd! We geven een paar voorbeelden met tips hoe je deze fruitsoorten kunt gebruiken bij je Kerstdiner.



Pitahaya

Pitahaya is zeer decoratief en smaakt heerlijk in (fruit)salades, in voorgerechten of bij desserts.



Carambola

Ook carambola is heel decoratief in je kerstdessert en past natuurlijk geweldig in het Kerstthema met zijn mooie stervorm. Snijd schijfjes carambola en gebruik ze als eetbare garnering. Heerlijk in combinatie met ander (exotisch) fruit.



Granaatappel

Granaatappelpitten zijn kleurrijk en sappig: heerlijk in sappen en smoothies, maar ook voor dressings of bij vleesgerechten tijdens het kerstdiner.



Passiefruit

De friszoete smaak doet het uitstekend in een heerlijk dessert, maar ook bijvoorbeeld met champagne en oesters of als dressing over een salade.



Vijgen

Vijgen zijn heerlijk zoet van smaak. Geweldig te combineren met room, honing, vanille en kaas.



Meer ideeën nodig?



Vorige Kerstdrive-in met exotische groenten en fruit in Poeldijk
Volgende Start het nieuwe jaar gezond met smoothies
Print
721