woensdag 19 februari 2020 / Categorieen: Inspiratie, Koken & eten 12 variatietips voor avocado op brood Avocado op brood, altijd een lekkere lunchtip. Sommige mensen beleggen hun brood elke dag met avocado. Je boterham met avocado is natuurlijk lekker met gewoon een beetje peper en zout, maar het is wel fijn om te lekker kunnen variëren! We geven je hier tips en recepten om je boterham met avocado steeds een nieuwe draai te geven! Toppingtips Beleg je brood met geprakte of gesneden avocado en probeer de volgende toppings eens uit: gebakken ei en komkommer radijs en groene erwten geitenkaas en groene kruiden krokant spek en parmezaanse kaas snoeptomaatjes, basilicum en Hüttenkäse gerookte zalm en gekookt ei groene pesto en mozzarella kipfilet, tzatziki en tomaat Maak vooral ook je eigen combinaties om te zien wat jij het allerlekkerst vindt! Hieronder nog een paar recepten ter inspiratie: Meergranenbrood met gebakken avocado, ei en spek Wil je brunchen met het mondgevoel alsof je een burger eet? Dan is dit recept een gezonder alternatief! Een lekkere dikke plak meergranenbrood met avocado, zachtgekookt ei en uitgebakken spek. Bekijk het recept hier Toast met avocadosmash met shiitake Een variant bomvol smaak! Door de avocado te ‘mashen', nog wat kruiden en shiitake met teriyaki toe te voegen, word je broodje avocado nóg lekkerder. Bekijk het recept hier Toast met avocado-eiersalade Geroosterd brood met eiersalade is altijd lekker. Het wordt nog lekker door avocado aan je eiersalade toe te voegen. Lekker licht door de yoghurt, met stukjes avocado erdoorheen. Bekijk het recept voor de eiersalade hier Toast met avocado en granaatappel Gezond en licht: geroosterde boterham met feta, avocado en granaatappel. Door de granaatappelpitten heb je een heerlijk fris krokantje. Bekijk het recept hier Nog meer recepten met avocado zien? Klik dan hier Vorige VIDEO: Mathijs vertelt je meer over passiefruit Volgende Koken met papaya Print 1254