dinsdag 10 maart 2020 / Categorieen: Inspiratie, Koken & eten Koken met papaya Papaya is natuurlijk lekker om zo te eten en geweldig in fruitsalades, smoothies en desserts. Maar wist je dat je er ook heel lekker mee kunt koken? Papaya is juist ook geweldig in hartige gerechten zoals stoofschotels, curry's en salades. Frisse smaken passen perfect bij papaya. Ook combineert papaya goed met pittige smaken, zoals een pepertje. Hieronder onze tips voor hartige gerechten met papaya: Stoofschotel en curry De papaya bevat enzymen die vlees malser maken, daarom wordt hij vaak in vleesgerechten gebruikt. Bijvoorbeeld in een stoofschotel of een heerlijke curry. Combi met kip Papaya combineert goed met kip, vooral samen met Oosterse smaken. Denk aan kip teriyaki of deze kipspiesjes. Salade Papaya is perfect in een smaakvolle salade. Bijvoorbeeld een pittige Thaise salade. Of probeer eens deze combinatie met avocado! Salsa Papaya leent zich – samen met mango bijvoorbeeld – goed voor een salsa, bijvoorbeeld met rode peper en limoen. Dit combineert lekker met zalm. Gevuld met hartig Papaya wordt vaak gevuld met zoetigheid zoals fruit en ijs. Maar juist met een hartige vulling is ie ook heel erg lekker! Nog meer recepten met papaya zien? Klik dan hier Vorige 12 variatietips voor avocado op brood Volgende VIDEO: Mathijs vertelt je meer over gember Print 1164