blog

Inspiratie

tips & tricks


Halloweenspecial: Avocado Skull
/ Categorieen: Inspiratie, Koken & eten

Halloweenspecial: Avocado Skull

Halloween is het typisch Amerikaanse griezelfeest op 31 oktober, dat ook steeds vaker in Nederland terug komt. Het is de uitgelezen kans om iedereen de stuipen op het lijf te jagen, maar ook natuurlijk om iets lekkers uit te delen aan de kinderen uit de buurt.

Speciaal voor jullie maakten wij iets wat er super gaaf en spannend uit ziet, heel lekker is en óók nog eens een verantwoorde snack. En dat alles met de geliefde avocado in de hoofdrol!

Stappenplan Skull

  1. Leg de avocado voor je neer, met de smalle kant naar beneden.
  2. Aan de bovenkant begin je met twee rondjes uitsnijden, dit zijn de ogen. Tussen de ogen in, aan de onderkant hiervan, snijd je een hartje uit. Dit hartje moet je op zijn kop uittekenen, zodat het een neus lijkt. Wanneer dit is gelukt, snijd je onder de neus een balkje weg, dit wordt het gebit. Snijd in het vruchtvlees binnen dit balkje een gebit, en de Skull is klaar!
Het is leuk om te serveren op een grote schaal vol met guacemole (check ons guacemole-recept hier) Om het gerecht iets meer kleur te geven kun je wat blokjes tomaat en rode peper toevoegen. Dit is lekker voor de smaak, en leuk voor de bloederige knipoog;) Je kunt de schaal met guacemole volsteken met nacho’s, of kies voor de iets gezondere variant op basis van groentenchips! Happy Halloween!
Vorige Halloween: Flespompoen uithollen
Volgende Variatietips voor verrassende stamppotten
Print
1531