blog

Inspiratie

tips & tricks


Koken met papaya
/ Categorieen: Inspiratie, Koken & eten

Koken met papaya

Papaya is natuurlijk lekker om zo te eten en geweldig in fruitsalades, smoothies en desserts. Maar wist je dat je er ook heel lekker mee kunt koken? Papaya is juist ook geweldig in hartige gerechten zoals stoofschotels, curry's en salades.

Frisse smaken passen perfect bij papaya. Ook combineert papaya goed met pittige smaken, zoals een pepertje. Hieronder onze tips voor hartige gerechten met papaya:



Stoofschotel en curry

De papaya bevat enzymen die vlees malser maken, daarom wordt hij vaak in vleesgerechten gebruikt. Bijvoorbeeld in een stoofschotel of een heerlijke curry.
papaya

Combi met kip

Papaya combineert goed met kip, vooral samen met Oosterse smaken. Denk aan kip teriyaki of deze kipspiesjes.
papaya

Salade

Papaya is perfect in een smaakvolle salade. Bijvoorbeeld een pittige Thaise salade. Of probeer eens deze combinatie met avocado!
papaya

Salsa

Papaya leent zich – samen met mango bijvoorbeeld – goed voor een salsa, bijvoorbeeld met rode peper en limoen. Dit combineert lekker met zalm.
papaya

Gevuld met hartig

Papaya wordt vaak gevuld met zoetigheid zoals fruit en ijs. Maar juist met een hartige vulling is ie ook heel erg lekker!
papaya




Nog meer recepten met papaya zien?



Vorige 12 variatietips voor avocado op brood
Volgende VIDEO: Mathijs vertelt je meer over gember
Print
118

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x