kerst

kerstrecepten

Vier je kerstdagen met exoten
Gegrilde groene-aspergesalade
Bijgerecht 4 personen 10-20 minuten **

Gegrilde groene-aspergesalade

met parmezaanse kaas

Deze heerlijke salade met gegrilde groene asperges kun je als voorgerecht, maar ook als bijgerecht gebruiken bij je Kerstdiner.

Ingredienten:

1 bos groene asperges
Scheut olijfolie
Verse zwarte peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Balsamicostroop naar smaak
2 el geroosterde en grof gekruimelde hazelnoten
100 gr parmezaanse kaas

Lees meer over het product:

Asperges

Bereiding

  1. Check of de asperges schoon zijn, en snijd van alles asperges 3 cm van de onderkant af. Dit stukje is vaak niet zo lekker van smaak en structuur.
  2. Marineer de asperges met een beetje olijfolie en flink wat versgemalen peper en zeezout.
  3. Zet de grillpan op hoog vuur en grill de asperges in de pan, houd ze goed in de gaten. –Vergeet je afzuigkap niet- Het meest lekker en mooi is natuurlijk dat je de grillstrepen ziet op de asperges, en dat ze iets zachter zijn geworden.
  4. Ondertussen kun je alvast de parmezaanse kaas raspen. Wanneer de asperges zijn afgekoeld, leg ze dan op een mooie schaal. Strooi hierover nog wat verse peper, zeezout en de geroosterde hazelnoten. Het gerecht is het meest lekker om lauw te serveren.
Vorige Dafnes gerookte forel
Volgende Flespompoengratin
Print
99 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x