nl-NLen-USde-DE
Dafnes Mexican bowl Dafnes Mexican bowl

Dafnes Mexican bowl

van Dafne likes

Deze stond al een tijdje op Dafnes ‘dit wil ik nog maken’ lijstje: een Mexican bowl. Tijdens haar trainingskamp in Florida at ze regelmatig bij Chipotle waar je heerlijke Mexicaanse gerechten kan eten. En dan geen zware maaltijd met veel kaas en koolhydraten maar een bowl met veel groente, vlees, boontjes en haar lievelings: verse guacamole. Nu heeft ze een eigen variant gemaakt.
266
King & Queen Burger King & Queen Burger

King & Queen Burger

Van zoete aardappel

Twee heerlijke burgers, gemaakt van zoete aardappel. Eén voor haar, met gegrilde groene asperges, en één voor hem, met uitgebakken spek. Ruilen mag natuurlijk!
1647
Zoete aardappelchips Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

met guacamole

Een heerlijke snack voor alle momenten! Gezonde chips van zoete aardappel met guacamole van avocado.
4505
Zoete aardappelfrietjes Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

uit de oven

Heerlijke gezonde friet van zoete aardappel. Een goed alternatief voor gewone frietjes. De smaak is iets zoetig, kinderen vinden het geweldig!
6756
Mangosap Mangosap

Mangosap

met sinaasappel & passiefruit

Verrassend sapje voor bij het uitgebreide (paas)ontbijt. Weer eens wat anders!
443
Groene-aspergetaart Groene-aspergetaart

Groene-aspergetaart

met pecorino & spek

De combinatie van asperge met pecorino is zo lekker in deze hartige taart. Geweldig als lunch, maar ook als diner. Serveer met een lekkere salade.
500
physalis smoothie physalis smoothie

physalis smoothie

met mango en passiefruit

Heerlijke smoothie met physalis, mango en passiefruit. Lekker bij het (paas)ontbijt!
387
Gegrilde asperges op toast Gegrilde asperges op toast

Gegrilde asperges op toast

met gepocheerd ei

Ook groene asperges gaan heel goed samen met ei. Voor een heerlijk (paas)ontbijt combineren we geroosterd brood, gegrilde asperges en gepocheerd...
886

Mini cheesecake

met mango en passiefruit

Een heerlijk licht en fris toetje dat zo gemaakt is. Maak voor iedereen zijn eigen mini cheesecake met mango en passiefruit. Deze cheesecake is geweldig voor een diner of een feestje, dus ideaal voor Pasen! Je kunt ze een dag van tevoren al maken, dat scheelt weer tijd. Onweerstaanbaar!

Avocado met ei

uit de oven

Dit zonnige avocadorecept is lekker als ontbijt en lunch, maar ook als maaltijd met een salade erbij.

Exotische smoothiebowl

van Dafne likes

Om de ochtend goed te beginnen een smakelijk recept uit het ‘Dafne likes kookboek‘ dat binnenkort uitkomt. Een heerlijke exotische smoothiebowl met mango, pitahaya en granola. Dafne:”Ideaal voor of na je training. In kwark zitten lekker veel eiwitten. Mango en banaan zijn door hun hoge gehalte aan natuurlijke suikers een van de meest koolhydraatrijke fruitsoorten en...

No bake taart met passiefruit

van Dafne likes

Sanne en Dafne hebben een nieuwe taart bedacht: een no bake taart met kwark en passievrucht . Oké, heel gezond is deze taart niet maar dat hoeft ook niet altijd. Het fijne is dat  je de taart niet hoeft te bakken maar hij moet wel een paar uurtjes opstijven in de koelkast.

Causa limeña

van boer Manuel

Van onze boer Manuel kregen we dit recept voor Causa limeña, een typisch Peruaans koud aardappelgerecht. Je kunt het met verschillende vullingen maken, maar natuurlijk maken wij het graag met groene asperges! Dit gerecht wordt gemaakt met een gele peper genaamd Ají Amarillo. Deze wordt veel gebruikt in Peruaanse gerechten, maar je kunt natuurlijk ook andere pepers gebruiken.

Groene salade met zalm

van Dafne likes

Een heerlijke, gezonde salade van Dafne Schippers, met zalm, avocado en groene asperges. Deze salade zit vol met proteïnen, die goed zijn voor het herstel van je spieren maar bijvoorbeeld ook voor je huid en haar.
12345678910Laatste

Zoeken

Filter