Hoofdgerecht 4 personen 20-30 minuten ** Groene-asperge-ovenschotel met gamba’s, mango en avocado Een bijzondere ovenschotel met groene asperges, gamba’s en mango met een lekker avocadosausje erbij. Ingredienten: 1 bosje groene asperges 1 mango 250 gr gamba’s 2 teentjes knoflook olijfolie peper en zout Voor de saus: 1 avocado 1 eetlepel olijfolie ½ limoen 1 teentje knoflook Lees meer over het product: Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de houtige onderkant van de groene asperges (zie hier hoe dit moet ), en snijd de overgebleven asperges in tweeën. Wok de gamba’s een paar minuten in de wokpan. Pel en pers de knoflook. Vet een ovenschaal in met olijfolie en de geperste knoflook. Verdeel de stukjes asperge en gamba’s over de schaal. Strooi naar smaak peper en zout erover. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Snijd de avocado in blokjes, zie hier hoe dit moet. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe vervolgens de avocadoblokjes in de blender, met de knoflook en de olijfolie. Pers de halve limoen boven de blender uit en meng alles tot een sausje. Snijd de mango in blokjes, zie hier hoe dit moet. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de mangoblokjes en het avocadosausje over de schotel. Eet smakelijk! Vorige Couscoussalade Volgende Gegrilde zalmfilet met salsa Print 7202 Beoordeel dit recept: Nog geen beoordeling Thema: ovenschotel bij het diner lente Gerelateerde recepten Flespompoen [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Zoete aardappelfrietjes [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Zoete aardappel [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle]