stoofschotel

Winterse stoofschotel

met zoete aardappel> bekijk het recept
stamppot

Winterse boerenkoolstamppot

met flespompoen> bekijk het recept
ovenschotel

winterse ovenschotel

met groene asperges, mango en avocado> bekijk het recept
Groene-asperge-ovenschotel
Hoofdgerecht 4 personen 20-30 minuten **

Groene-asperge-ovenschotel

met gamba’s, mango en avocado

Een bijzondere ovenschotel met groene asperges, gamba’s en mango met een lekker avocadosausje erbij.

Ingredienten:

1 bosje groene asperges
1 mango
250 gr gamba’s
2 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout

Voor de saus:
1 avocado
1 eetlepel olijfolie
½ limoen
1 teentje knoflook

Lees meer over het product:

Groene asperges
Mango
Avocado

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de houtige onderkant van de groene asperges (zie hier hoe dit moet ), en snijd de overgebleven asperges in tweeën.
  3. Wok de gamba’s een paar minuten in de wokpan. Pel en pers de knoflook.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en de geperste knoflook. Verdeel de stukjes asperge en gamba’s over de schaal. Strooi naar smaak peper en zout erover.
  5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  6. Snijd de avocado in blokjes, zie hier hoe dit moet. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe vervolgens de avocadoblokjes in de blender, met de knoflook en de olijfolie. Pers de halve limoen boven de blender uit en meng alles tot een sausje.
  7. Snijd de mango in blokjes, zie hier hoe dit moet.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de mangoblokjes en het avocadosausje over de schotel.

Eet smakelijk!
Vorige Couscoussalade
Volgende Gegrilde zalmfilet met salsa
Print
7202 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter