stoofschotel

Winterse stoofschotel

met zoete aardappel> bekijk het recept
stamppot

Winterse boerenkoolstamppot

met flespompoen> bekijk het recept
ovenschotel

winterse ovenschotel

met groene asperges, mango en avocado> bekijk het recept
Krokante falafel met papaya dipsaus
Snacks & hapjes 4 personen 30-40 minuten **

Krokante falafel met papaya dipsaus

Een lekkere borrelhap met een frisse verrassende dip van papaya. Het is leuk om de falafel zelf te maken en het is simpeler dan je denkt. Maar je kunt natuurlijk ook de kant-en-klaar versie kopen.

Ingredienten:

400 gram kikkererwten uit blik
4 teentjes knoflook
2 theel. gemalen komijn
verse peterselie
1 eetl. tarwebloem
1 papaya
1 limoen
duim verse gember
rode peper
knoflook

Lees meer over het product:

Papaya
Limoen
Gember

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten samen met de teentjes knoflook, komijn en peterselie fijn in de keukenmachine. Voeg ook wat grove peper en zout toe. Heb je geen keukenmachine? Prak het dan goed fijn. Meng de bloem erdoor en roer totdat er een deegje ontstaat. Voeg eventueel wat emer bloem toe als dat nodig is.
  2. Maak van het deeg ongeveer 12 balletjes. Hier kun je een maatschepje voor gebruiken. Duw de balletjes gelijkmatig plat aan beide kanten. Bak de falafel in een laagje zonnebloemolie in de pan goudbruin krokant en warm van binnen in ongeveer 8 minuten.
  3. Maak de papaya schoon door hem te halveren en de zaadjes eruit te halen. Snijd de schil eraf en prak het vruchtvlees in een kom met een vork fijn. De papaya dipsaus breng je op smaak met limoensap, fijngesneden gember, een beetje rode peper en knoflook. Deze combinatie zorgt voor een explosie van smaken. Serveer de falafel warm en de dipsaus koud.
Vorige BBQ salade van Mathijs
Volgende Zalm ceviche
Print
481 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter