stoofschotel

Winterse stoofschotel

met zoete aardappel> bekijk het recept
stamppot

Winterse boerenkoolstamppot

met flespompoen> bekijk het recept
ovenschotel

winterse ovenschotel

met groene asperges, mango en avocado> bekijk het recept
Zalm ceviche
Snacks & hapjes 4 personen 10-20 minuten *

Zalm ceviche

met mango en passiefruit

Met dit hapje voor bij de borrel ga je indruk maken bij je gasten. De combinatie van rauwe verse zalm met mango en passiefruit is onweerstaanbaar lekker. Je kunt hem ook als tartaar maken.

Ingredienten:

250 gram rauwe zalm
2 passiefruit
1 kleine rode ui
rode peper
verse munt
1 mango
stuk (afbak) brood

Lees meer over het product:

Mango
Passiefruit

Bereiding

  1. Begin met het maken van de crostini’s. Dat zijn krokante toastjes van brood. Snijd het afbakbrood in dunne plakjes en besmeer ze met een beetje olijfolie. Besprenkel met grof gemalen peper en een snufje zout. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin af in de oven op 180 graden.
  2. Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees los in een kommetje. Snipper de rode ui heel fijn en voeg ongeveer 1 eetlepel toe aan het passiefruit. Snijd een stukje van de rode peper fijn (naar smaak). Snijd 10 blaadjes verse munt in flinterdunne reepjes. Roer door elkaar met een snufje zout en peper.
  3. Maak de mango schoon door de schil eraf te snijden en het vruchtvlees er langs de pit vanaf te snijden. Snijd de mango in dunne gelijke plakjes. Snijd ook de zalm in dunne plakjes.
  4. Maak de bordjes mooi op door de mango en zalm dakpansgewijs om en om neer te leggen. Verdeel de passiefruit over de zalm en mango. Ieder een eigen bordje. Eet samen met de crostini’s.
Vorige Krokante falafel met papaya dipsaus
Volgende Geroosterde pompoen met pomelo
Print
547 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter