stoofschotel

Winterse stoofschotel

met zoete aardappel> bekijk het recept
stamppot

Winterse boerenkoolstamppot

met flespompoen> bekijk het recept
ovenschotel

winterse ovenschotel

met groene asperges, mango en avocado> bekijk het recept
Vegetarische pompoenstoof
Hoofdgerecht 4 personen 50-60 minuten **

Vegetarische pompoenstoof

met rozijnen

Een heerlijke kruidige stoof van flespompoen en linzen met daarbij friszure yoghurt. De nootachtige smaak van de pompoen combineert heel lekker met de zoete rozijnen.

Ingredienten:

1 flespompoen
4 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetl. garam masala specerijen
1 theel. kurkuma
100 gram gedroogde linzen (groen of mix)
400 gram tomatenblokjes
250 ml groentebouillon
100 gram rozijnen
4 eetl. dikke yoghurt
1 limoen
verse koriander
stevig stokbrood

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

  1. Maak de flespompoen schoon door hem te halveren, rondom de schil te verwijderen en de pitjes eruit te halen. Snijd het vruchtvlees daarna in gelijke stukken. Bak de flespompoen aan in een scheutje olie in een stoofpan.
  2. Snijd de knoflook en een stukje van de rode peper fijn en voeg samen met de garam masala specerijen, kurkuma en gedroogde linzen toe. Roer regelmatig door.
  3. Zet het vuur laag en roer de tomatenblokjes, groentebouillon en rozijnen erdoor. Laat de pompoenstoof rustig zo’n 20 minuten pruttelen op laag vuur. Proef en breng op smaak met een snufje grof zeezout.
  4. Serveer warm afgebakken stokbrood erbij. Garneer met een flinke lepel dikke yoghurt voor een fris zuur effect (roer dit op je bord door de stoof). Garneer tot slot met wat limoen, koriander, rode peper en wat specerijen.
Vorige Stoofschotel met zoete aardappel
Print
204 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter