smoothiebowl

Smoothiebowl

met mango en passiefruit> bekijk het recept
aspergetaart

Groene-aspergetaart

met pecorino en spek> bekijk het recept
granaatappelsmoothie

Granaatappelsmoothie

met kwark en limoen> bekijk het recept
Mango Kip Curry
Hoofdgerecht 4 personen 20-30 minuten **

Mango Kip Curry

met cashewnoten

Deze frisse curry doet je misschien wel denken aan een Thais gerecht. De zoete rijpe mango maakt dit gerecht. Je kunt met de verse rode peper zelf bepalen hoe pikant of mild je je curry op smaak brengt.

Ingredienten:

1 mango
4 teentjes knoflook
1 duim gember
1 limoen
1 el donkere basterdsuiker
500 gram kipdijfilet
2 rode paprika’s
2 rode uien
stukje rode peper
100 gram cashewnoten
1 mango
noedels
verse koriander

Lees meer over het product:

Mango

Bereiding

  1. Snijd de kipdijfilet in gelijke stukken en bak in een braadpan in een beetje olie. Roer regelmatig om. Maak de paprika’s, uien en rode peper schoon en snijd in stukjes. Voeg de paprika, ui, rode peper en cashewnoten toe. Laat op gematigd vuur met het deksel op de pan even doorgaren.
  2. We gaan de mango currysaus bereiden. Schil de mango en snijd in stukken. Maak de teentjes knoflook en de gember schoon. Rasp een beetje groen van de schil van de limoen fijn. Maal de mangosaus fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Mango met knoflook, gember, limoenschil, limoensap en basterdsuiker is een fantastische smaakcombinatie.
  3. Schil de tweede mango en snijd in grove stukken. Voeg de mango currysaus én de stukken mango toe aan de kip en laat het de laatste minuten sudderen. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer het gerecht met verse koriander naar smaak.
Vorige Vegetarische pompoenstoof
Volgende Krokante Avocado Snackflapjes
Print
313 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter