smoothiebowl

Smoothiebowl

met mango en passiefruit> bekijk het recept
aspergetaart

Groene-aspergetaart

met pecorino en spek> bekijk het recept
granaatappelsmoothie

Granaatappelsmoothie

met kwark en limoen> bekijk het recept
Omelet met groene asperges
Lunchgerecht 2 personen 10-20 minuten **

Omelet met groene asperges

en kaasbrood

Een luchtige omelet met gebakken groene asperges is een heerlijk gerecht voor de lunch. Een warm kaasbroodje erbij maakt het helemaal af.

Ingredienten:

1 bos groene asperges
2 Italiaanse bollen
1 sjalot
stukje oude kaas
4 eieren
4 el yoghurt
verse kervel en/of peterselie
enkele cherrytomaatjes

Lees meer over het product:

Groene asperges

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Italiaanse bollen (afbak of vers) in met een mes. Bestrooi met gesnipperde sjalot en geraspte kaas. Bak in de oven, ongeveer 10 minuten.
  2. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af, halveer ze eventueel in de lengte. Bak de asperges in een beetje boter in de koekenpan. Schud regelmatig om. Bak ongeveer 2 minuten. Voor twee omeletten kun je twee koekenpannetjes gebruiken, of één grote omelet maken in een grote koekenpan.
  3. Kluts de eieren met een garde en een schep yoghurt. Breng op smaak met grof gemalen peper en zout. Schenk de geklutste eieren over de asperges. Bak de omeletten goudbruin.
  4. Garneer de omelet met een frisse kruidige yoghurt met gehakte verse kruiden en een snufje zout en peper.
Vorige Salade rosbief met physalis
Print
319 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter