smoothiebowl

Smoothiebowl

met mango en passiefruit> bekijk het recept
aspergetaart

Groene-aspergetaart

met pecorino en spek> bekijk het recept
granaatappelsmoothie

Granaatappelsmoothie

met kwark en limoen> bekijk het recept
Groene-aspergetaart
Lunchgerecht 6 personen 50-60 minuten **

Groene-aspergetaart

met pecorino & spek

De combinatie van asperge met pecorino is zo lekker in deze hartige taart. Geweldig als lunch, maar ook als diner. Serveer met een lekkere salade.

Ingredienten:

6-8 plakjes bladerdeeg
3 eieren
500 g groene asperges
4 plakjes ontbijtspek
300 ml kookroom
1 tl mosterd
50 g pecorino, geraspt

Lees meer over het product:

Groene asperges

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan in een rechthoek en rol met de deegroller nog iets uit, zodat je een grote lap deeg hebt.
  3. Leg het bladerdeeg in een met boter ingevette bakvorm. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bak de bodem 10-12 minuten in de oven. Haal de bakvorm uit de oven.
  4. Haal intussen de houtige uiteinden van de asperges. Snijd het ontbijtspek fijn en bak het in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  5. Klop in een kom de eieren, de room, mosterd en wat zout en peper. Voeg het grootste deel van de pecorino toe, roer het ontbijtspek erdoor en schenk het mengsel in de deegbodem.
  6. Leg de asperges er gerangschikt in. Bestrooi het geheel met de rest van de pecorino, bak de taart 20 minuten in de oven – tot de vulling net is gestold.
  7. Laat de taart 15 minuten rusten. Serveer met een groene salade.
Vorige Mangosap
Volgende Gegrilde asperges op toast
Print
7752 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter