Nagerecht 6 personen meer dan 60 minuten *** Exotische minipavlova's met kumquats en passiefruit Een klassieke pavlova met een exotische twist! Ingredienten: 3 eiwitten ½ theelepel wittewijnazijn ½ theelepel puur vanille-extract 200 g kristalsuiker, plus 2 eetlepels extra 1½ theelepel maïzena 3 eetlepels sinaasappeljam 270 ml slagroom, licht geklopt 3 passievruchten kumquats Lees meer over het product: Bereiding Verwarm de oven voor op 120 °C / gasstand ½. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een elektrische handmixer op hoge snelheid het eiwit met ¼ theelepel zout, azijn en vanille, totdat zich zachte pieken vormen. Klop de 200 g suiker en de maïzena met de hand door elkaar en schep de helft door het schuimige eiwit. Mix de massa dan superstijf, en voeg vervolgens de rest van de suiker toe. Ga door met kloppen totdat de massa glad en glimmend is. Schep 6 grote hopen schuim op de bakplaat, met een tussenruimte van 4 cm. Bak ca. 2 uur in de oven en controleer het gebak dan. Haal uit de oven als het droog en stevig is. Je moet de meringues voorzichtig van het bakpapier kunnen halen. Als ze nog vastplakken, zijn ze niet klaar. Laat volledig afkoelen. Voor het garneren zet je de meringues op een grote serveerschaal, of op aparte bordjes. Leg op elk schuimpje een lepel jam en een royale dot room. Halveer de kumquats en de passievruchten. Verdeel de kumquats over de pavlova's. Schep op elke pavlova wat vruchtvlees van de passievrucht. Vorige Panna Cotta Volgende Geroosterde papaya Print 12196 Beoordeel dit recept: Nog geen beoordeling Thema: op een feestje dessert kerst kerstdessert Pasen koningsdag Gerelateerde recepten Flespompoensoep [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] met ui, knoflook en rode peper [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Flespompoen [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Zoete aardappelfrietjes [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle]