stoofschotel

Winterse stoofschotel

met zoete aardappel> bekijk het recept
stamppot

Winterse boerenkoolstamppot

met flespompoen> bekijk het recept
ovenschotel

winterse ovenschotel

met groene asperges, mango en avocado> bekijk het recept
Boerenkoolstamppot
Hoofdgerecht 2 personen 30-40 minuten **

Boerenkoolstamppot

met flespompoen

Deze boerenkoolstamppot maak je met flespompoen in plaats van aardappels. Dit maakt het gerecht koolhydraatarm!

Ingredienten:

400 gram boerenkool (fijngesneden)
1 flespompoen
125 gram spekjes
1 tl nootmuskaat
2 el slagroom
peper en zout

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

  1. Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen.
  2. Leg de stukken in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat. Voeg een snufje zout toe.
  3. Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan.
  4. Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes knapperig.
  5. Giet de flespompoen met boerenkool af. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe.
  6. Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot.
Vorige Mangosalade met geitenkaas
Volgende Gemberkoek
Print
8510 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter