Hoofdgerecht 2 personen 30-40 minuten ** Boerenkoolstamppot met flespompoen Deze boerenkoolstamppot maak je met flespompoen in plaats van aardappels. Dit maakt het gerecht koolhydraatarm! Ingredienten: 400 gram boerenkool (fijngesneden) 1 flespompoen 125 gram spekjes 1 tl nootmuskaat 2 el slagroom peper en zout Lees meer over het product: Bereiding Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen. Leg de stukken in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat. Voeg een snufje zout toe. Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan. Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Giet de flespompoen met boerenkool af. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe. Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot. Vorige Mangosalade met geitenkaas Volgende Gemberkoek Print 8510 Beoordeel dit recept: Nog geen beoordeling Thema: winter stamppot Gerelateerde recepten Flespompoensoep [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] met ui, knoflook en rode peper [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Zoete aardappel [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] uit de oven [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle] Gemberthee [EasyDNNnews:IfExists:SubTitle] gemaakt met verse gember [EasyDNNnews:EndIf:SubTitle]