dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Aardappelsalade met sugarsnaps
Lunchgerecht 2 personen 10-20 minuten

Aardappelsalade met sugarsnaps

Een veelzijdige en kleurrijke aardappelsalade met sugarsnaps van Mathijs Vrieze. Deze salade kun je als lunch eten, maar is ook heerlijk als bijgerecht bij je diner.

Ingredienten:

150 gram sugarsnaps
200 gram krieltjes
4 bosworteltjes
1 dikke plak ham
1 kleine rode ui
2 eieren
1 eetl. mayonaise
1 eetl. verse bladpeterselie

Lees meer over het product:

Sugarsnaps

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in z’n geheel gaar in ruim water met een snufje zout. Als de krieltjes (beet)gaar zijn, schep ze uit het water en laat uitdampen. Snijd daarna de krieltjes in tweeën of drieën.
  2. Sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en ze zijn makkelijk schoon te maken. Bij sommige peulen is een (stug) draadje aanwezig op de peulnaad. Snijd aan beide kanten het puntje van de peul af en trek de eventuele draad direct mee. Vind je bij de eerste paar peulen geen draad, dan hoef je alleen het kroontje en kontje eraf te snijden.
  3. Snijd de wortels in plakjes van gelijke dikte. Blancheer de sugarsnaps en wortelplatjes ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet daarna af en laat uitdampen.
  4. Snijd de ham en rode ui in blokjes. Meng de groenten en aardappelen door elkaar. Breng de salade op smaak met een lepel mayonaise, bladpeterselie, ei, zout en peper.
Vorige Gebakken haricots verts
Volgende Noedelsoep met peulen en ei
Print
72 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter