avotoast

Eiersalade

met avocado> bekijk het recept
mangosalade

mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
Aardbeienmousse
Nagerecht 4 personen meer dan 60 minuten **

Aardbeienmousse

Een heerlijke fluweelzachte aardbeienmousse. Gemaakt met verse aardbeien is deze mousse het allerlekkerst.

Ingredienten:

250 g aardbeien, in kleine blokjes
1-2 el suiker
150 g aardbeien, in blokjes
50 g suiker
½ tl citroensap
150 g kwark
2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
1,5 dl room, stijfgeslagen
enkele aardbeien, in stukjes gesneden (garnering)

Lees meer over het product:

Aardbeien

Bereiding

  1. Meng de 250 gram aardbeistukjes met 1-2 eetlepels suiker en verdeel over vier glazen.
  2. Pureer de 150 gram aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap. Roer de kwark erdoor.
  3. Los de gelatineblaadjes op in warm water. Roer 2 eetlepels aardbeipuree door de gelatine.
  4. Meng dit onder voortdurend roeren met de rest van de aardbeipuree.
  5. Dek af en zet koud tot het enigszins stevig is.
  6. Roer het mengsel nu glad en meng zorgvuldig de slagroom erdoor.
  7. Verdeel de mousse nu over de glazen en laat afgedekt in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).
  8. Vlak voor het serveren enkele aardbeistukjes over de mousse in de glazen verdelen.
Vorige Zoete-aardappelsoep met granaatappel
Volgende Muffins met rode bessen
Print
92 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter