kumquatsalade

Veldsalade kumquats

met avocado en sesam> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Avocado met ei
Ontbijtgerecht 4 personen 10-20 minuten **

Avocado met ei

uit de oven

Dit zonnige avocadorecept is lekker als ontbijt en lunch, maar ook als maaltijd met een salade erbij.

Ingredienten:

4 rijpe avocado’s
8 kleine eieren (maat S)
peper en zout
Geraspte kaas
Olijfolie
Peterselie of bosui (optioneel)

Lees meer over het product:

Avocado

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze net iets dieper uit, anders past het eitje er niet in. Strooi wat peper en zout over de holte van de avocado.
  3. Leg de avocadohelften in een ovenschaal. Breek een eitje in iedere avocadohelft. Strooi de geraspte kaas er overheen en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Bak de avocado’s in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven. De gevulde avocado is klaar als het eitje gestold is.
  5. Garneer naar smaak met verse peterselie of gesneden bosui en serveer meteen.
Vorige Exotisch yoghurt-ontbijtje
Volgende Toast met kumquats
Print
2332 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter