smoothie

Pomelosmoothie

met banaan, kaneel en honing> bekijk het recept
guacamole

Guacamole

klassiek recept voor> bekijk het recept
pompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk en avocado> bekijk het recept
Aziatische kipsalade met pomelo
Salade 4 personen 20-30 minuten **

Aziatische kipsalade met pomelo

Deze salade kun je lauwwarm eten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat rijst en/of (cassave) kroepoek. De salade is een combinatie van smaken zoet, zuur, bitter, zout en een beetje pit. Hij ziet er prachtig uit met de pink pomelo, maar als je die niet kunt krijgen is ie net zo lekker met een gewone (honey) pomelo.

Ingredienten:

1 Pink pomelo
1 venkel
1 komkommer
100 gram veldsla
300 gram kipdij
1 blokje bio bouillon
2 el mayonaise
1 duim gember
3 teentjes knoflook
1 limoen
stukje chilipeper
verse munt en/of koriander

Lees meer over het product:

Pomelo
Gember
Limoen

Bereiding

  1. Kook de kipdij op gematigd vuur in (kippen)bouillon gedurende 20 minuten. Daarna trek je met behulp van twee vorken de kipdij tot (pulled chicken) draadjesvlees.
  2. Snijd de onder- en bovenkant van de pomelo eraf. Snijd daarna de schil rondom een beetje in zodat je de vrucht in vier parten kunt breken. Breek en trek nu de partjes los uit de vliezen. En de pomelo is klaar.
  3. De komkommer en venkel snijd je in gelijke dunne plakjes. Bij de venkel de kern er even uitsnijden. Bij de komkommer kun je met een theelepeltje de zaadlijsten er in de lengte uit schrapen. Dit sap gebruiken we als basis voor de dressing. Snijd ook (een deel van) de rode peper in ringen of stukjes. Houd je niet van pittig, verwijder dan de pitjes.
  4. Maak de dressing. Meng de zaadlijsten van de komkommer met mayonaise, geraspte verse gember, geperste knoflook en limoensap. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  5. Maak de salade op en meng de veldsla met de dressing rauwkost, pink pomelo en kipreepjes. Garneer met verse gehakte munt en koriander. Serveer met gekookte rijst en/of (cassave) kroepoek.
Vorige Geroosterde pompoen met pomelo
Print
287 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter