avotoast

Eiersalade

met avocado> bekijk het recept
mangosalade

mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
Bananencakejes
Nagerecht 8 personen 40-50 minuten **

Bananencakejes

met physalis en slagroom

Dit is een variatie op het populaire bananabread. Dit zijn praktische kleine cakejes met de verrassende smaak van oranje Kaapse bessen (physalis). Je kunt ze feestelijk garneren met slagroom, maar je kunt het ook gezond houden, aan jou de keuze.

Ingredienten:

75 gram bloem
50 gram geraspte kokos
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 tl kaneel
2 bananen
100 gram yoghurt of kwark
50 gram roomboter
2 eieren
slagroom beetje (pure) chocolade
1 bakje physalis
Verse munt

Lees meer over het product:

Physalis

Bereiding

  1. Maak het beslag voor de cakejes. Weeg de ingrediënten goed af. Meng de bloem, geraspte kokos, bakpoeder, een snufje zout en kaneel door elkaar.
  2. Prak de bananen met een vork fijn. Smelt de boter en meng dit samen met de yoghurt/kwark en eieren door de bananen. Meng met een garde dit bananenmengsel goed door het bloemmengsel.
  3. Besmeer de (silicone)muffin vormpjes met een beetje olie of boter. Snijd de physalis (ook wel Kaapse goudbessen genoemd) in dunne plakjes en “plak” deze tegen de rand van de muffinvormpjes aan. Verdeel het beslag gelijkmatig. Bak in een voorverwarmde over op 175 graden in ca. 30 minuten gaar.
  4. Laat de cakejes iets afkoelen op een afkoelrek en garneer naar smaak met luchtig geklopte slagroom, gesmolten chocolade, physalis en wat blaadjes verse munt.
Vorige Stamppot met avocado en sugarsnaps
Volgende Gegrilde papaya
Print
413 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter