BBQ

Zoete aardappel

van de barbecue> bekijk het recept
mangosalade

Mangosalade

met aspergelinten> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
BBQ salade van Mathijs
Hoofdgerecht 2 personen 10-20 minuten *

BBQ salade van Mathijs

met groene asperges, avocado en kip

Met dit recept van Mathijs Vrieze til je je barbecue naar een hoger niveau door er een compleet gerechtje van te maken.

Ingredienten:

1 bos groene asperges
1 avocado
1 kipfilet
75 gram gemengde sla
10 cherrytomaten
1 eetl. geroosterde pijnboompitten
1 eetl. grove mosterd
scheutje olijfolie en azijn
verse munt
1 sjalot

Lees meer over het product:

Asperges
Avocado

Bereiding

  1. Maak een frisse dressing van grove mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper. Snipper de sjalot en snijd de munt ook fijn. Meng dit door elkaar. Eventueel kun je een klein beetje honing toevoegen.
  2. Halveer de avocado, laat de schil eraan zitten en verwijder de pit. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je twee gelijke plakken krijgt. Snijd 2 a 3 cm van de onderkant van de groene asperges af.
  3. Besmeer de avocado, kipfilet en groene asperges en grill op de barbecue. De kipfilet grill je gaar, de asperges beetgaar en de avocado barbecue je slechts heel kort zodat je een grillstreep krijgt.
  4. De cherrytomaten rijg je aan een spies, besmeer je met een beetje olie en grill je ook kort op de BBQ. Maak de borden op met de salade, kip, avocado en groene asperges. Besprenkel met de mosterd-munt dressing en een beetje pijnboompitjes.
Vorige Zoete aardappel van de BBQ
Print
359 Beoordeel dit recept:
5.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter