vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
BBQ salade van Mathijs
Salade 4 personen 10-20 minuten **

BBQ salade van Mathijs

groene asperges en zoete aardappelpartjes

Een heerlijke BBQ salade groene asperges en zoete aardappelpartjes van Mathijs Vrieze. Veel mensen denken vooral aan vlees bij de BBQ, maar wist je dat je juist met groenten het verschil kunt maken? Zo maak je de barbecue een stuk kleurrijker en gezonder.

Ingredienten:

4 zoete aardappelen
2 bossen groene asperges
3 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
1 krop sla
1 granaatappel
Verse munt
1 theel. ras el hanout specerijenmix
1 eetl. mayonaise

Lees meer over het product:

groene asperges avocado

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en kook deze in ca. 15 minuten gaar. Schep de zoete aardappelen uit de pan en laat ze uitdampen.
  2. Maak een knoflookolie van een scheut olijfolie, geperste teentjes knoflook, zout en peper. Snijd de onderkant van de stelen van de asperges. Haal de asperges door de knoflookolie en gebruik straks de rest van de knoflookolie om de zoete aardappelen mee in te smeren.
  3. Grill de asperges en de zoete aardappelen op de barbecue. Beetgaar zijn de asperges het lekkerst. Omdat je de zoete aardappelen hebt voorgekookt zijn ze snel klaar.
  4. Maak de granaatappel schoon. Dit doe je heel simpel door de schil in te snijden en in 4 parten te breken. Daarna pel je heel gemakkelijk de pitjes er met je vingertoppen uit.
  5. Maak de salade op. Was en pluk de kropsla. Verdeel de zoete aardappelen en groene asperges. Doe er een beetje mayonaise overheen, een snufje ras el hanout specerijen, verse munt en tot slot de granaatappel.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Fris kokosnootdrankje
Volgende Zoete-aardappelspies
Print
1622 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter