vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Bramenmuffins
Gebak & koekjes 10 personen & meer 40-50 minuten **

Bramenmuffins

Heerlijke bramenmuffins, gemaakt met verse bramen. Niemand kan deze smaakvolle muffins barstensvol sappige bramen weerstaan. Een fijne toevoeging aan bijvoorbeeld een uitgebreide ontbijt- of theetafel.

Ingredienten:

500 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
250 gram suiker
Geraspte schil van 2 citroenen
125 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
250 gram ricotta
1 groot ei
1 theelepel vers citroensap
1 theelepel vanille-extract
250 gram verse bramen
Rietsuiker - om op muffins te strooien

Lees meer over het product:

Bramen

Bereiding

  1. Verwarm de oven door op 175ºC. Zet 12 muffinvormpjes klaar.
  2. Roer in een middelgrote kom met een garde de bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar. Zet het mengsel even opzij.
  3. Voeg in een kleine kom de suiker en citroenschil toe. Wrijf de citroenschil en de suiker door elkaar met uw vingers. Mix met behulp van een elektrische mixer de boter en het suiker-citroenschilmengsel licht en luchtig, ongeveer twee minuten. Voeg de ricotta toe en meng het tot een glad geheel. Klop het ei, citroensap en vanille-extract erdoor.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Vul met een ijsschep of grote lepel elk muffinvorm tot halverwege met het beslag. Drie bramen toevoegen aan elke vorm. Bedek de bramen helemaal met het resterende beslag. Strooi royaal rietsuiker over elke muffinvorm.
  5. Bak de muffins ongeveer 20 minutes, tot de bovenkant van de muffins licht goudbruin zijn. Laat de muffins 5 minuten afkoelen en serveer.
Vorige Bramensmoothie
Volgende Plaattaart met bramen
Print
407 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter