dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Chocoladetaartjes
Gebak & koekjes 4 personen meer dan 60 minuten **

Chocoladetaartjes

met granaatappelpitten

De krokante granaatappelpitjes en de zachte chocolade in deze taartjes is een heerlijke combinatie!

Ingredienten:

Voor het deeg:
250 gr bloem
snufje zout
80 gr suiker
100 gr boter, in blokjes, op kamertemperatuur
1 eierdooier
50 ml water

Voor de vulling:
15 cl slagroom
125 gr melk of pure chocolade. (naar smaak)

Extra: Plastic keukenfolie, een groot of meerdere kleine bakblikken, bakpapier, Gedroogde bonen of rijst. 

Lees meer over het product:

granaatappel

Bereiding

  1. Meng bloem, zout en suiker. Wrijf de boter met je vingers door het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Voeg eierdooier en water toe en kneed tot een bal. Wikkel in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Vet de bakblikken in met wat boter en bestrooi ze met wat bloem.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bakblikken met het deeg. Dek ze af met een stukje keukenpapier en verzwaar met gedroogde bonen of wat rijst (ongekookt) Gaar ze zo 12 minuten in de oven, dit heet blind bakken.
  5. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak ze zo nog 10 minuten en laat ze afkoelen.
  6. Smelt voor de vulling de chocolade in de room al roerend op een laag vuur. Giet de vulling op de afgekoelde taartbodems en laat in de koelkast opstijven.
  7. Garneer bij het opdienen de taartjes met granaatappelpitten.
Vorige Chinese pomelojam
Volgende Spinaziesalade
Print
6966 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter