papayacurry

Kip curry

met papaya> bekijk het recept
mangosalade

Mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Dulce de higos
Nagerecht 10 personen & meer 50-60 minuten *

Dulce de higos

Van Helio en Priscila uit Brazilië

Dit recept is een favoriet van onze Braziliaanse boeren Helio en Priscila. Dulce de higos zijn gekarameliseerde vijgen op siroop. Het wordt gegeten als dessert en is erg populair in Brazilië. Lekker met yoghurt en ijs of als taartvulling.

Ingredienten:

1 doosje vijgen (24 stuks)
3 kopjes suiker
1 kopje filterkoffie
een beetje kruidnagel
1 kopje suiker

Lees meer over het product:

Vijgen

Bereiding

  1. Was de vijgen en snijd de topjes eraf.
  2. Doe de vijgen in de snelkookpan. Doe daarna 3 kopjes suiker, de koffie en de kruidnagel erbij. Sluit de pan en kook 45 minuten.
  3. Laat afkoelen, open de pan en voeg nog 1 kopje suiker toe.
  4. Laat nog 10 minuten koken tot een gekarameliseerde stroop ontstaat.
  5. Doe de stroop in de koelkast en serveer koud.
Vorige Ovenschotel met vijgen
Volgende Sweet potato turkey hash
Print
1696 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter