vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Boerenkoolstamppot
Hoofdgerecht 2 personen 30-40 minuten **

Boerenkoolstamppot

met flespompoen

Deze boerenkoolstamppot maak je met flespompoen in plaats van aardappels. Dit maakt het gerecht koolhydraatarm!

Ingredienten:

400 gram boerenkool (fijngesneden)
1 flespompoen
125 gram spekjes
1 tl nootmuskaat
2 el slagroom
peper en zout

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

  1. Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen.
  2. Leg de stukken in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat. Voeg een snufje zout toe.
  3. Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan.
  4. Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes knapperig.
  5. Giet de flespompoen met boerenkool af. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe.
  6. Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot.
Vorige Mangosalade met geitenkaas
Volgende Gemberkoek
Print
5549 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter