vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Exotische hutspot
Hoofdgerecht 4 personen 40-50 minuten **

Exotische hutspot

met kip en zoete aardappel

Hutspot, een  traditionele stamppot met peen en uien, met een twist! Maak hem met zoete aardappels en gebakken kip, heerlijk!

Ingredienten:

1 kilo zoete aardappels, geschild en in stukken
750 gr wortels (gesneden)    
500 gr uien (gesneden)    
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram kipfilet in blokjes
1 flinke theelepel kerriepoeder
peper en zout

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. In pan zoete aardappels met wortels in ruim water met bouillontablet in ca. 20 minuten gaarkoken.
  2. Intussen in koekenpan helft van boter verhitten en de uien in ca. 15 minuten zachtjes bruin bakken.
  3. In kleine braadpan rest van boter verhitten. Kipblokjes bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  4. Aardappels met wortels boven kom afgieten. Driekwart van de uien met bakvet erdoor stampen en zoveel kookvocht toevoegen totdat een smeuïge stamppot ontstaat. Kipblokjes en de rest van de uien op de stamppot leggen. Direct serveren.
Vorige Exotische stamppot
Volgende Exotische stamppot
Print
4616 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter