vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Exotische stamppot
Hoofdgerecht 4 personen 30-40 minuten **

Exotische stamppot

met groene asperges en zoete aardappel

Stamppotje met groene asperges en gerookte zalm, een heerlijke combinatie. Natuurlijk is deze stamppot ook lekker met gewone aardappel, maar met zoete aardappel is het helemaal een traktatie!

Ingredienten:

1 kilo zoete aardappels, geschild en in vieren
klont boter
scheut melk
nootmuskaat
1 bosje groene asperges
150 gram gerookte zalm
2 el fijngesneden dille
1 citroen, in parten
peper en zout 

Lees meer over het product:

Groene asperges
Zoete aardappel

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en stamp ze met een pureestamper fijn. Roer de boter en melk erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Snijd het harde uiteinde van de groene asperges.  Snijd de rest van de asperges in stukken van 2 cm en kook ze in water met een beetje zout beetgaar. Giet ze af.
  3. Schep de stukken asperge en dille door de puree en leg de gerookte zalm en parten citroen erbij.
Vorige Exotische stamppot
Volgende Zoete-aardappelsoep
Print
4910 Beoordeel dit recept:
3.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter