dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Flespompoencake
Gebak & koekjes 10 personen & meer 50-60 minuten **

Flespompoencake

met kruidnoten

Wie met Sinterklaas nog een lekkere én toch nog gezonde cake op tafel wil zetten, moet deze heerlijke pompoencake met kruidnoten maken!

Ingredienten:

1/2 flespompoen (ongeveer 300 gram)
200 gram speltmeel
75 gram kruidnootjes
35 gram maple syrup (of honing)
3 eieren
2 bananen
2 tl bakpoeder
1 tl kokosbloesemsuiker
2 tl koek/speculaas kruiden
optioneel: amandelschaafsel / pompoenpitten / extra kruidnootjes

Lees meer over het product:

flespompoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de flespompoen schoon door de pitten en draden te verwijderen. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  3. Kook de stukjes pompoen in een pannetje totdat ze zacht zijn geworden. Giet de blokjes af en laat de pompoen afkoelen.
  4. Als de pompoen is afgekoeld, voeg je de stukjes samen met de banaan en de maple syrup in een keukenmachine. Mix het geheel door totdat je een glad mengsel hebt.
  5. In een kom voeg je de pompoenpuree samen met de overige ingrediënten (behalve de kruidnootjes en toppings). Roer het geheel met een mixer door tot er een glad beslag ontstaat.
  6. Met een lepel roer je de kruidnootjes door het beslag, zodat ze heel blijven.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul het met het beslag. Versier de bovenkant met extra kruidnootjes, amandelschaafsel en/of pompoenpitten.
  8. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten (verschilt per oven, dus houd het even in de gaten). Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt.
Vorige Pitahaya Smoothiebowl
Volgende Feestelijke quiche
Print
404 Beoordeel dit recept:
3.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter