nl-NLen-USde-DE
Flespompoenlasagne
Hoofdgerecht 4 personen meer dan 60 minuten **

Flespompoenlasagne

met spinazie en ricotta

Herfstige vegetarische variant op lasagne met geroosterde flespompoen, spinazie en ricotta.

Ingredienten:

400 gr flespompoen
1 theelepel salie
olijfolie
snuf peper en zout
1 teen knoflook
400 gr verse spinazie
250 gr ricotta
1 ei
2 tomaten
9 lasagnevellen
handje geraspte kaas
handje pijnboompitten (optioneel)

Lees meer over het product:

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de flespompoen in kleine blokjes (schillen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel). Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olijfolie, salie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook er bij en schep om. Zet deze 30 min in de oven.

Breng een pan water aan de kook en voeg de verse spinazie hier 1 a 2 minuutjes aan toe tot hij begint te slinken. Giet hem af en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.

Klop de ricotta los met het ei en een snuf peper en zout. Snijd ondertussen ook de tomaten in plakjes.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Begin met een laagje met de helft van het ricottamengsel en verdeel daar de helft van de spinazie over. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van de pompoenblokjes en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en eventueel pijnboompitten en zet 30 min op 200 graden in de oven.
Vorig recept Dafnes Pink Smoothiebowl
Volgend recept Vijgensalade
Print
354 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter