nl-NLen-USde-DE
Flespompoenscones
Lunchgerecht 6 personen 40-50 minuten

Flespompoenscones

met aardbeienjam

Deze scones van flespompoen zijn heerlijk als ontbijt of lunch, maar ook als tussendoortje. Je kunt ze heel makkelijk van te voren maken en in je lunchtrommel meenemen voor onderweg.

Ingredienten:

250 gr flespompoen
200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
50 gr suiker zakje vanillesuiker (8 gr )
2 theelepels kaneel
75 gr roomboter op kamertemperatuur
3 el volle melk
1 ei
Aardbeienjam

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Maak de flespompoen schoon en snij in kleine blokjes. Stoof op laag vuur met een deksel op de pan en met een klein beetje boter de pompoen in 15 min gaar. Laat vervolgens afkoelen. Pureer de pompoen met een vork tot puree of gebruik een staafmixer of keukenmachine.

Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker, vanille suiker en de kaneel in een mengkom. Voeg de 75 gr roomboter toe en meng er goed doorheen. Meng in de andere kom de pompoenpuree, melk en het ei. Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een mooi deeg.

Doe desgewenst de papieren baking cups in de muffinvormpjes of vet de vormpjes in met een beetje boter en bestrooi met wat bloem en verdeel het deeg/beslag hierover. Bak de scones in 15 min gaar.

Serveer de scones met roomboter en aardbeienjam.
Vorig recept Courgettepasta
Volgend recept Gepofte zoete aardappel
Print
773 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter