fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Flespompoensoep
Soepen 4 personen 40-50 minuten **

Flespompoensoep

met kokosmelk

We hebben hier een superlekkere flespompoensoep. Heerlijk met kokosmelk en helemaal af met blokjes avocado en geroosterde flespompoen. Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt en de herfst zijn intrede doet, krijg je toch spontaan zin in soep?

Ingredienten:

1 flespompoen (ca. 1 kg)
1 el ras el hanout (of paprikapoeder)
2 rode uien
1 blik kokosmelk (250 ml)
1 blokje groentebouillon
1 avocado
1 bakje kiemen
1 el geroosterde sesamzaadjes
Olijfolie, zout en peper

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de ui in partjes. Leg op de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olie, wat zout en de ras el hanout. Rooster de pompoen en ui in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Houd 1/4e van de pompoenblokjes achter en doe de rest van de pompoenblokjes in een pan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat een paar minuten goed doorkoken.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor, bewaar de rest. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de avocado in blokjes. schep de soep in kommen en lepel er wat kokosmelk op. Verdeel avocadoblokjes en de geroosterde pompoenblokjes erover. Maak de soep af met de kiemen en de sesamzaadjes.
Vorige Dafnes Broccoli Plaatbrood
Volgende Dafnes Pomelo Trifle
Print
5992 Beoordeel dit recept:
4.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter