nl-NLen-USde-DE
Flespompoensoep van Mathijs
Soepen 4 personen 20-30 minuten **

Flespompoensoep van Mathijs

met mangochutney en crostini’s

TV-kok Mathijs Vrieze maakte speciaal voor ons dit heerlijke voorgerecht voor een exotisch Kerstdiner: Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s. Geniet ervan!

Bekijk ook de video onder de bereiding!

Mathijs:”Deze romige soep van flespompoen is snel gemaakt. Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. Met de mangochutney krijgt de soep een mooie dimensie met zoete, scherpe, kruidige en pittige accenten.

Het is ideaal om de flespompoen te gebruiken omdat je deze niet hoeft te schillen. Alle zaden en draden zitten in het bolle gedeelte van de flespompoen en zijn daardoor eenvoudig te verwijderen.“

Ingredienten:

1 flespompoen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
1 mango
1 rode peper
2 tomaten
tuinkers
2 theel. ras el hanout specerijenmix
1 stokbrood, afbak
garnalen
mayonaise
kwark

Lees meer over het product:

Flespompoen
Mango

Bereiding

1. De flespompoen hoef je niet te schillen, wassen is voldoende, want de schil wordt zacht tijdens de bereiding. Handig he?! Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de pompoen. Halveer de flespompoen en lepel de pitten en draden eruit. Snijd in blokjes.

2. Verhit een ruime pan met een scheut olie, bak hierin de pompoenblokjes op hoog vuur. Bak lekker rondom aan voor een extra intense smaak. Snijd de helft van de sjalotten en alle teentjes knoflook grof en bak mee. Blus af met hete groentebouillon en laat de pompoen in ongeveer 20 minuten gaarkoken op gematigd vuur.

3. Snijd het afbakstokbrood in gelijke plakjes. Verdeel over een bakplaat en besmeer met een beetje olie. Bak ca. 15 minuten goudbruin krokant in de heteluchtoven op 170 graden. Maak de garnaaltjes aan met een beetje mayonaise, kwark en een snufje zout en peper.

4. Maak de mangochutney. Snijd de mango in blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes en de andere helft van de sjalotten en (een stukje van) de rode peper fijn. Proef!

5. Pureer de pompoensoep met een staafmixer of blender. Breng de soep op smaak met wat zout en peper naar smaak. Garneer de soep met de mangochutney, wat tuinkers en een snufje ras el hanout specerijenmix. Serveer de crostini’s met de garnaaltjes erbij. Geen fan van garnalen? Een beetje roomboter met tuinkers is een lekker alternatief.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorig recept Parelhoen van Mathijs Vrieze
Volgend recept Dafnes pannenkoekjes
Print
919 Beoordeel dit recept:
4.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter