nl-NLen-USde-DE
Frisse citroencake van Dafne
Gebak & koekjes 10 personen & meer meer dan 60 minuten **

Frisse citroencake van Dafne

met yoghurt & granaatappel

Sanne is met Dafne aan de slag gegaan en heeft een heerlijke Dafnelikes Paasbrunch gemaakt. Deze frisse citroencake smaakt extra feestelijk met yoghurt en granaatappel.

Ingredienten:

200 gr roomboter
200 gr bloem
200 gr suiker
4 eieren
1 bio citroen
snufje zout
1,5tl bakpoeder
1 granaatappel
Griekse yoghurt
1 el honing

Lees meer over het product:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ᵒC . Vet een cakevorm (25cm) in.
  2. Doe de suiker, boter, citroenrasp en het zout in een kom en mix dit een paar minuten tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en klop het beslag na elk ei goed door.
  3. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de citroencake in 60-75 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de cake even afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
  5. Meng voor de topping de Griekse yoghurt met honing. Open de granaatappel en haal de pitjes er uit.
  6. Verdeel een eetlepel yoghurt over een plak cake en bestrooi met de granaatappel.
Vorig recept Brunchbowl van Dafne
Volgend recept Omelet met groene asperges
Print
405 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter