dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Gebakken haricots verts
Bijgerecht 2 personen 10-20 minuten *

Gebakken haricots verts

met spek en hummus

Haricots verts omwikkeld met spek ken je waarschijnlijk wel. TV-kok Mathijs geeft hier zijn eigen creatieve draai aan door de haricots te bakken met paprika- en baconreepjes, geserveerd met een lekkere bietenhummus.

Ingredienten:

350 gram haricots verts
1 gele paprika
2 plakken bacon
1 takje rozemarijn
4 eetl. hummus
1 (gekookte) rode biet
klontje roomboter

Lees meer over het product:

Haricots

Bereiding

  1. Maak de haricot verts schoon door ze aan één kant schoon te snijden. Leg een aantal boontjes op een rij en snijd de aanzet eraf. Het kromme puntje kun je eraan laten zitten.
  2. Je kunt de boontjes rauw beetgaar bakken in de pan. Optioneel kun je ze ook eerst kort koken (blancheren: kort in kokend water dompelen).
  3. Snijd de plakken bacon en paprika in reepjes. Bak de boontjes met de paprika en bacon in een ruime koekenpan in een klontje boter. Bak ongeveer 8 minuten op gematigd hoog vuur en roer regelmatig.
  4. Maak de rode bieten hummus door de gekookte biet fijn te prakken of te raspen. Roer de biet door 4 eetlepels hummus, of maak de hummus zelf. Zelf hummus maken is heel eenvoudig, maal 1 blikje kikkererwten fijn in een keukenmachine, met een scheutje olijfolie, wat sesam(pasta), teentje knoflook en een snufje zout en peper.
  5. Serveer de gebakken boontjes en garneer met verse rozemarijn. Zout toevoegen is niet nodig omdat de bacon al een zoute smaak geeft.
Vorige Gewokte peulen van Mathijs
Volgende Aardappelsalade met sugarsnaps
Print
90 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter