dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Gebakken sugarsnaps met honing en hazelnoten
Bijgerecht 2 personen 5-10 minuten *

Gebakken sugarsnaps met honing en hazelnoten

Dit eenvoudige gerecht van gebakken sugarsnaps van Mathijs Vrieze kan iedereen maken. De truc zit hem vooral in de toevoeging van de hazelnoten, honing en peterselie: je weet niet wat je proeft!

Ingredienten:

300 gram sugarsnaps
100 gram (diepvries) doperwten
1 sjalot
1 eetl. verse peterselie
1 eetl. honing
2 eetl. gebroken hazelnoten

Lees meer over het product:

Sugarsnaps

Bereiding

  1. Sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en ze zijn makkelijk schoon te maken. Bij sommige sugarsnaps is een (stug) draadje aanwezig op de naad. Snijd aan beide kanten het puntje van de sugarsnap af en trek de eventuele draad direct mee. Vind je bij de eerste paar sugarsnaps geen draad, dan hoef je alleen het kroontje en kontje eraf te snijden.
  2. Je kunt de sugarsnaps rauw beetgaar bakken in de pan. Optioneel kun je ze ook eerst kort koken (blancheren: kort in kokend water dompelen).
  3. Bak de sugarsnaps op hoog vuur in een ruime koekenpan in ene beetje roomboter. Bak ze beetgaar in ca. 5 minuten. Snijd de sjalot en bak deze samen met de (diepvries)doperwten mee in de pan. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  4. Garneer de gebakken sugarsnaps met gebroken hazelnoten, honing en verse peterselie.
Vorige Noedelsoep met peulen en ei
Volgende Pannenkoekjes met passiefruit karamelsaus
Print
69 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter