dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Gegrilde zalm en yoghurt-dillesaus
Hoofdgerecht 1 persoon 40-50 minuten **

Gegrilde zalm en yoghurt-dillesaus

met groene asperges en zoete aardappelfrites

Gegrilde zalm en groene asperges, lekker met een yoghurt-dillesaus. Serveer dit gerecht met frites van zoete aardappel

Ingredienten:

1 zoete aardappel
1 bosje groene asperges
1 zalmfilet

Voor de saus
4 eetlepels yoghurt
1 takje dille, gehakt

Lees meer over het product:

Groene asperges
Zoete aardappel

Bereiding

  1. Was de zoete aardappel en snijd hem in z'n geheel in plakken en daarna in reepjes (frites)
  2. Blancheer de asperges en grill ze in een grillpan tegelijk met de zalmfilet.
  3. Maak de yoghurt-dille saus maken door de yoghurt en de dille goed door elkaar te roeren.
  4. Frituur de zoete aardappelfrites eerst op 120 graden, laat alles afkoelen en frituur daarna op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.

Tip 1
Heerlijk bij de frites van zoete aardappel is pompoenmayonaise:
Schil een flespompoen en snijd in partjes en kook deze in 15 minuten in een laagje water gaar. Afgieten en pureren met een staafmixer. Meng de puree met 2 of 3 eetlepels mayonaise en wat kerriepoeder en breng op smaak met wat zout en peper.

Tip 2
Ook lekker om bij de zalm te serveren is wat in de oven gedroogde rauwe ham.


Dit recept is speciaal voor Discovered ontwikkeld door:
Tios Burgers & Bites

Vorige Dafnes Zalmtompouce
Volgende Chocolademousse van Mathijs
Print
3248 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter