smoothie

Pomelosmoothie

met banaan, kaneel en honing> bekijk het recept
guacamole

Guacamole

klassiek recept voor> bekijk het recept
pompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk en avocado> bekijk het recept
Gehaktbrood van Mathijs
Hoofdgerecht 8 personen meer dan 60 minuten **

Gehaktbrood van Mathijs

met flespompoen

Een gehaktbrood braden in de oven is zo leuk. Deze variant van TV-kok Mathijs Vrieze, met flespompoen, walnoten en abrikozen is een feestje om te zien én om te eten.

Ingredienten:

1 flespompoen (500 gram)
600 gram rundergehakt
2 sjalotten
1 eetl. grove mosterd
2 eieren
50 gram broodkruim of paneermeel
1 eetl. gemalen korianderzaad
1 eetl. kaneel
125 gram abrikozen
100 gram walnoten

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

  1. Snijd de flespompoen doormidden en rondom de schil eraf. In het bolletje onderin zitten alleen de pitjes, dat maakt handig schoon. De smaak van flespompoen is lekker zacht.
  2. Je hebt voor dit recept ongeveer 500 gram pompoen nodig. Snijd de pompoen in blokjes en bak in een koekenpan met een beetje olie rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten.
  3. Breng het gehakt op smaak met gesnipperde sjalotten, mosterd, eieren, broodkruim, gemalen korianderzaad, kaneel, zout en grove peper.
  4. Neem ruim de helft van de abrikozen en walnoten en snijd in grove stukken. Kneed alles door het gehakt, samen met de gebakken flespompoen. Houd ook een beetje pompoenblokjes achter voor de garnering.
  5. Vet een bakblik in met een beetje olie en verdeel het gehakt hierover. Druk goed aan. Verdeel er nog wat abrikozen, walnoten en pompoen overheen en druk dit een beetje aan.
  6. Bak af in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden. Braad eerst 45 minuten met een stuk aluminiumfolie en daarna 10 minuten zonder folie. Snijd het gehaktbrood warm aan tafel aan.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Mini-pavlova's
Volgende Zoete-aardappelschotel
Print
3490 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Zoeken

Filter