fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Gele curry met flespompoen en sugarsnaps
Hoofdgerecht 2 personen 20-30 minuten **

Gele curry met flespompoen en sugarsnaps

Een snelle vegetarische gele curry vol smaak van Mathijs Vrieze!

Ingredienten:

250 gr flespompoen
1 el gele currypasta
100 ml kokosmelk
150 gram sugarsnaps
2 stengels bosui
½ limoen
verse koriander
1 el sesamzaad
120 gram volkoren eiermie
2 eieren

Lees meer over het product:

Flespompoen
Sugarsnaps

Bereiding

  1. Wat niet veel mensen weten is dat de dunne schil van de flespompoen eetbaar is. Dus was m goed onder de kraan, of snijd de schil er toch gewoon vanaf. Snijd de pompoen in gelijke blokjes.
  2. Bak de pompoenblokjes in een beetje kokosolie of olijfolie aan op hoog vuur en roer regelmatig door. Zet het vuur laag zodra de pompoen goudbruin is gebakken. Roer de gele curry er goed doorheen en verhit nog een minuut op het vuur om de smaak goed vrij te laten komen. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Kook de eieren.
  3. Breng water aan de kook in een ruime kookpan. Maak de sugarsnaps schoon door ze “af te halen”. Daarmee bedoel ik de eventuele draden te verwijderen door de puntjes met een mesje af te breken en de draden mee te trekken. Blancheer de sugarsnaps ongeveer 1 minuut in het kokende water. Schep ze er daarna uit.
  4. Kook daarna de volkoren eiermie in dezelfde pan met water volgens de kooktijd op de verpakking. Snijd de bosui in ringen en de koriander fijn. Roer deze smaakmakers met een snufje zout en peper door de gekookte uitgedampte mie.
  5. Verwarm de sugarsnaps nog even kort mee in de pan met pompoencurry. Verdeel de mie over de borden. Schep de curry op en garneer met halve gekookte eieren, partjes limoen, sesamzaad en geplukte verse koriander.
Vorige Halloween spicy smoothie
Volgende Stamppot met avocado en sugarsnaps
Print
158 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter