kipcurry

Kipcurry

met papaya> bekijk het recept
papayataart

Papayataart

met kokosvulling> bekijk het recept
vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
Gepocheerde nashipeer met kaneelyoghurt
Nagerecht 4 personen meer dan 60 minuten *

Gepocheerde nashipeer met kaneelyoghurt

van Mathijs Vrieze

Matthijs pocheert de nashiperen in witte glühwein. Een heerlijk dessert met wat kaneelyoghurt en amandelschaafsel erbij.

Bekijk ook de video van Mathijs!



Ingredienten:

4 stuks nashipeer
1 fles droge witte wijn
2 kaneelstokken
2 steranijs (optioneel)
2 eetl. jeneverbes (optioneel)
4 eetl. honing
600 ml volle Turkse dikke yoghurt
2 theel. gemalen kaneel
6 eetl. rozijnen
4 eetl. amandelschaafsel

Lees meer over het product:

Nashi

Bereiding

  1. Begin met het verwarmen van de witte wijn, meng hier 2 eetlepels honing doorheen en breng op smaak met kaneelstokken, steranijs en jeneverbessen.
  2. Schil de nashiperen, laat het steeltje eraan en leg ze direct in de glühwein. Laat ze enkele uren rustig stoven net onder het kookpunt met het deksel op de pan. Een alcoholvrije variant kun je maken met appelsap ipv wijn.
  3. Laat rozijnen wellen zodat ze lekker zacht worden, je kunt hiervoor wat glühwein gebruiken. Maak de kaneelyoghurt. Hak de helft van de gewelde rozijnen fijn en roer deze samen met de kaneel en honing door de Turkse dikke yoghurt.
  4. Rooster in een droge koekenpan op gematigd vuur het amandelschaafsel goudbruin. Serveer de gepocheerde warme nashipeer met kaneelyoghurt en garneer met de rozijnen en het krokante amandelschaafsel.
Vorige Vijgencrumble met pecannoten
Volgende Kip curry met papaya
Print
1552 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter