nl-NLen-USde-DE
Gepofte zoete aardappel
Hoofdgerecht 4 personen meer dan 60 minuten **

Gepofte zoete aardappel

met pittig gehakt

Deze gepofte zoete aardappel is gevuld met pittig gehakt, erg lekker en supersimpel. Je kunt dit gerecht op de barbecue maken maar ook in de oven. Je kunt één gepofte en gevulde aardappel per persoon rekenen, maar je kunt er natuurlijk meer per persoon maken. Of je maakt er nog een lekkere salade bij.

Ingredienten:

4 kleine zoete aardappels
1 ui gesnipperd
¼ chilipeper, fijn gehakt
1 pond rundergehakt
2 theelepels paprikapoeder
Nootmuskaat
Bladpeterselie
Crème fraîche
1 avocado

Extra:
Aluminium folie

Lees meer over het product:

zoete aardappel avocado

Bereiding

Was de aardappel en pak ze per stuk in aluminium folie. Pof de aardappels ca. 45 min in hete kolen of oven (180 °C).

Fruit de ui en de chilipeper in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt met paprikapoeder, nootmuskaat, twee eetlepels gehakte bladpeterselie en wat peper en zout.

Prak de avocado en meng met een garde de crème fraîche erdoor. Maak ook deze op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout.

Breek de aardappel open. Vul hem met een flinke schep pittig gehakt. Serveer met de avocado-room.
Vorig recept Flespompoenscones
Volgend recept Mango smoothiebowl
Print
665 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter