fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Geroosterd brood met vijgen en avocado
Lunchgerecht 1 persoon 5-10 minuten

Geroosterd brood met vijgen en avocado

De combinatie van warm knapperig brood met zachte zoete vijg is echt verrukkelijk. Een mooi begin van de dag of lekker als healthy lunch.

Ingredienten:

2 sneetjes meergranenbrood
1 eetl. olijfolie
1 klein duimpje gember
40 gram zachte geitenkaas
1 verse vijg
½ rijpe avocado
verse basilicum
2 eetl. balsamico azijn
1 eetl. honing

Lees meer over het product:

Vijgen
Avocado

Bereiding

  1. Maak een gemberolie van olijfolie en een beetje geraspte gember. Besmeer twee stevige sneetjes meergranenbrood aan beide kanten en rooster in een koekenpan of broodrooster goudbruin krokant.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur en kook hierin een scheutje balsamico azijn ongeveer tot de helft in. Hierdoor zal de balsamico iets minder zuur worden, roer er een lepeltje honing doorheen zodat je een balsamico stroop krijgt. Haal van het vuur.
  3. Prak een halve avocado fijn met een vork en breng op smaak met een snuf grove peper en een beetje zeezout. Besmeer de geroosterde boterhammen met avocado en zachte geitenkaas.
  4. Snijd de verse vijf in plakjes en verdeel over de broodjes. Garneer tot slot met balsamico stroop en blaadjes verse basilicum.
Vorige Warme vijgen uit de oven
Volgende Gegrilde aubergine met vijgen en mozzarella
Print
838 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter