vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
sesamkip

Healthy bowl

met vijgen> bekijk het recept
smoothie

Vijgensmoothie

met kokos> bekijk het recept
Gewokte peulen van Mathijs
Bijgerecht 2 personen 10-20 minuten *

Gewokte peulen van Mathijs

met gember, citroen en knoflook

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht van Mathijs Vrieze. Door de peultjes te wokken met citroen, knoflook en gember ontstaat een ware smaakexplosie!

Ingredienten:

300 gram peulen
halve citroen
2 teentjes knoflook
1 duimpje gember
2 theel. sesamzaad wit/zwart
Zout en peper naar smaak
1 eetl. verse dille

Lees meer over het product:

Peulen
Gember

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon en snijd de helft in kleine halve partjes. Maak een duimpje gember en 2 teentjes knoflook schoon en snijd in stukjes. Bak deze smaakmakers in een beetje olijfolie in de wok op laag vuur.
  2. Snijd de puntjes van de peultjes af. Zet het vuur van de wok hoog en roerbak de peulen 3 tot 5 minuten beetgaar in de smaakmakers. Voeg tot slot de sesam en een snufje zout en peper toe.
  3. De stukjes gebakken gember en citroen zijn eetbaar. Zelf ben ik een liefhebber van deze smaakexplosies, maar niet iedereen kan dit waarderen. Om deze reden raad ik aan de stukjes redelijk grof te houden zodat ze makkelijk aan de kant te schuiven zijn. Strooi er als laatste nog wat grof gehakte dille overheen.
Vorige Gegratineerde haricots verts
Volgende Gebakken haricots verts
Print
714 Beoordeel dit recept:
5.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter