nl-NLen-USde-DE
Mathijs' gezonde sapjes
Drankje 2 personen 5-10 minuten *

Mathijs' gezonde sapjes

met zoete aardappel

Het drinken van groentesap geeft je echt een boost energie, vitaminen en mineralen. TV-kok Mathijs Vrieze maakt 2 verschillende sappen van groenten, een oranje en een paarse. Met oranje en paarse zoete aardappels van Discovered. Zoete aardappels kun je natuurlijk bakken, pureren of frituren. Maar wist je dat ze je ook rauw kunt eten? Het is namelijk een knol, een groente dus!


Je hebt hiervoor natuurlijk wel een sapcentrifuge of slowjuicer nodig. Misschien kun je er wel eentje lenen van een goede vriend of buur. Misschien denk je dat je veel weggooit om dit groentesap te krijgen. Deels klopt dit natuurlijk wel, maar Mathijs vindt het feit dat je hierdoor méér groente binnen krijgt zwaarder wegen. Van ruim 500 gram ingrediënten houdt je 300 ml sap over, dat zijn 2 glaasjes. Maak je beide kleuren, dan heb je dus 4 glazen sap.

Ingredienten:

1 grote oranje zoete aardappel
1 grote paarse zoete aardappel
1 grote wortel
1 rode biet
2 appels
2 limoenen
2 cm verse gember

Lees meer over het product:

zoete aardappel

Bereiding

  1. Zorg dat je de ingrediënten goed voorbereid en klein snijdt. De oranje zoete aardappelen schilt Mathijs even. Maar de wortel en appel schilt Mathijs niet. Ook de schil van de limoen en gember even rondom wegsnijden.
  2. Dan is het een kwestie van de slowjuicer of de sapcentrifuge het werk laten doen. Zorg dat je de gember en daarna de limoen als laatste doet. Soms blijven de draden van de gember een beetje in het apparaat zitten. En de limoen zorgt ervoor dat de gembersap uit de machine druppelt.
  3. Je kunt daarna de paarse sap maken van paarse zoete aardappel, met rauwe rode biet, appel, limoen en gember. Op dezelfde manier als de oranje sap. Oh, dit is zó lekker én gezond!

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorig recept King & Queen Burger
Volgend recept Frites van zoete aardappel
Print
724 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter