vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Granaatappel met kip
Hoofdgerecht 4 personen 20-30 minuten **

Granaatappel met kip

uit de oven

De combinatie van kip met het zoete, zure en frisse van granaatappelpitjes is een ware smaaksensatie die je niet vaak tegenkomt. Dit gerecht is eenvoudig te maken en nog gezond ook.

Ingredienten:

600 gram kipdijfilets
1 granaatappel
2 el honing
1 limoen
2 el balsamico azijn
1 tl kaneel
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 el walnoten
verse tijm

Lees meer over het product:

Granaatappel

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in 4 parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit breken.
  2. Maal de helft van de granaatappelpitjes met een staafmixer fijn. Haal daarna door de zeef en gebruik hierbij een lepel. Het sap gaan we gebruiken en de pitjes niet.
  3. Maak de saus van het granaatappelsap, de honing, limoensap, balsamico azijn, kaneel, zout en peper. Verdeel de kipdij over de ovenschaal en schenk de saus erover. Snijd de rode ui in kleine partjes en de knoflook in plakjes. Verdeel over de schaal. Gaar de kip 10 minuten in de oven.
  4. Verdeel na 10 minuten de granaatappelpitjes over de ovenschaal en gaar nog 10 minuten verder. Haal de kip uit de oven wanneer deze gaar is. Garneer met stukjes walnoot en verse tijm. Serveer met aardappelpuree, friet, gebakken rijst of brood en een frisse salade.
Vorige Kip teriyaki
Volgende Paprika-walnotenspread met granaatappel
Print
262 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter