vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Groene-aspergetaart
Lunchgerecht 6 personen 50-60 minuten **

Groene-aspergetaart

met pecorino & spek

De combinatie van asperge met pecorino is zo lekker in deze hartige taart. Geweldig als lunch, maar ook als diner. Serveer met een lekkere salade.

Ingredienten:

6-8 plakjes bladerdeeg
3 eieren
500 g groene asperges
4 plakjes ontbijtspek
300 ml kookroom
1 tl mosterd
50 g pecorino, geraspt

Lees meer over het product:

Groene asperges

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan in een rechthoek en rol met de deegroller nog iets uit, zodat je een grote lap deeg hebt.
  3. Leg het bladerdeeg in een met boter ingevette bakvorm. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bak de bodem 10-12 minuten in de oven. Haal de bakvorm uit de oven.
  4. Haal intussen de houtige uiteinden van de asperges. Snijd het ontbijtspek fijn en bak het in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  5. Klop in een kom de eieren, de room, mosterd en wat zout en peper. Voeg het grootste deel van de pecorino toe, roer het ontbijtspek erdoor en schenk het mengsel in de deegbodem.
  6. Leg de asperges er gerangschikt in. Bestrooi het geheel met de rest van de pecorino, bak de taart 20 minuten in de oven – tot de vulling net is gestold.
  7. Laat de taart 15 minuten rusten. Serveer met een groene salade.
Vorige Mangosap
Volgende Gegrilde asperges op toast
Print
3724 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter