kipcurry

Kipcurry

met papaya> bekijk het recept
papayataart

Papayataart

met kokosvulling> bekijk het recept
vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
Hollands zoete-aardappelstamppotje
Hoofdgerecht 4 personen 40-50 minuten **

Hollands zoete-aardappelstamppotje

met andijvie en appel

Deze zoete-aardappelstamppot met andijvie, gehaktbal en jus is een oerhollandse stamppot, maar met een twist. Door het gebruik van zoete aardappel en appel is dit stamppotje toch net even anders, met een unieke combinatie van smaken.

Ingredienten:

3 grote zoete aardappels
1 krop andijvie, schoon gespoeld en fijn gesneden
2 elstar appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
150 ml. melk
50 gram roomboter of olijfolie
grove mosterd
peper en zout

4 gebraden gehaktballen met jus

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak de zoete aardappels in aluminium folie en pof ze 50minuten in de oven.
  3. Als ze gaar zijn, haal ze uit de schil en doe ze in een kom. Stamp of prak fijn met de boter of een scheutje olijfolie en maak op smaak met peper en zout. Roer de andijvie en de appel erdoor, voeg ook een schepje mosterd toe en proef of de puree op smaak is.
  4. Serveer het met een kuiltje jus, lik mosterd en een oer Hollandse gehaktbal.



Dit is een recept van:
American Sweet Potato
Vorige Zoete-aardappelpuree
Volgende Sesamkip uit de wok
Print
674 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter