nl-NLen-USde-DE
Huisgemaakte curd
Sauzen, Dressings en Jams 8 personen 20-30 minuten *

Huisgemaakte curd

met passiefruit en citroen

NON pop-up maakte deze overheerlijke curd met passiefruit, dat ziet er toch geweldig uit? Deze curd werd gebruikt op minicheesecakes, maar je kunt hem natuurlijk ook op een grote cheesecake doen (of op een andere taart of cake).

Ingredienten:

5 stuks passievrucht
175 gram witte basterdsuiker
150 gram roomboter
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels maizena
4 stuks eidooiers

Lees meer over het product:

Bereiding

Schep de pulp uit de passievrucht in de steelpan. Voeg hier de basterdsuiker, roomboter en citroensap aan toe.

Scheid de vier eieren, en klop de eidooiers alvast los in een kommetje. De eiwitten kan je nog gebruiken voor bijvoorbeeld Kokosklappers of pavlova’s.

Op laag vuur kun je de ingrediënten in de steelpan doorroeren. Let wel op dat je met je spatel ook veel langs de bodem roert, zodat het niet kan aanbranden. Wanneer het één geheel is, haal dan de steelpan van het vuur.

Voeg onder voortdurend roeren de eidooiers en maizena door het mengsel heen. Let op: echt voortdurend roeren, anders gaan de eidooiers stollen.

Zet het pannetje nu nog even terug op het vuur. Na een minuut op het vuur doorroeren, is je curd al klaar. Laat het heel even afkoelen, en serveer dan bijvoorbeeld warm bij scones. Bij NON pop-up laten ze het altijd afkoelen om daarna te gebruiken op de cheesecake. Maar dat mag je natuurlijk lekker zelf bepalen;)
Vorig recept Krokante zoete aardappel
Volgend recept Mexicaanse flespompoen
Print
646 Beoordeel dit recept:
4.5

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter