vijgenquiche

Miniquiches

met vijgen> bekijk het recept
Mathijs

Feestelijke quiche

met zoete aardappel en groene asperges> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Kip met verse vijgen uit de oven
Hoofdgerecht 2 personen 30-40 minuten **

Kip met verse vijgen uit de oven

Van Dafne likes

Dafne likes…een heerlijk hoofdgerecht voor het Kerstdiner! Deze sappige kip met verse vijgen uit de oven heeft een heerlijke smaak en is een echte showstopper.

Ingredienten:

1 el extra vergine olijfolie
2 kipfilets
70 g spekjes
1 rode ui, in partjes
4 vijgen, in de lengte gehalveerd
2 tl donkerbruine basterdsuiker
100 ml witte wijn
100 ml kippenbouillon
2 tl rodewijnazijn
7 takjes verse tijm

Lees meer over het product:

vijgen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verhit de olie in een koekenpan of braadpan op hoog vuur.
  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan beide kanten in 3 minuten bruin. Schep ze op een kleine ovenschaal.
  3. Voeg de spekjes en ui toe aan de pan. Bak de spekjes op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig, onder regelmatig omscheppen. Schep het mengsel in de ovenschaal met de kip. Schenk het teveel aan vet uit de pan.
  4. Bestrooi de snijvlakken van de vijgen met de suiker. Leg ze met de snijvlakken omlaag in de pan. Laat ze in 3 min. karamelliseren. Leg ze op een bord.
  5. Schenk de wijn in de pan, laat op matig vuur 2 min. inkoken.
  6. Voeg de bouillon en azijn toe en laat 2 min. inkoken. Schep de kip en de spekjes weer in de pan. Strooi de tijm erover.
  7. Zet 30 min. in de oven of tot de kip gaar is. Voeg de vijgen toe en serveer.
Vorige Dafnes geroosterde papaja
Volgende Dafnes gerookte forel
Print
106 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter